Medewerker

Uw osteopaat Bart Urlings

BIG-nummer: 19050888904

Luik Bastenaken Luik 2018

Bart Urlings (1971) is geboren in Oud-Stein, “onger bie de paters”, en heeft na zijn militaire diensttijd de opleiding tot fysiotherapeut gevolgd op de Hogeschool Heerlen (jaar 1999). Hij heeft na enkele parttime dienstverbanden 8 jaar gewerkt bij Medi-Sport in Geleen. Tijdens deze baan heeft hij zich gespecialiseerd in het behandelen van COPD-patiënten en oedeem/lymfetherapie. Tevens viel het verzorgen van fitnessinstructie binnen zijn werkgebied.

In de vrije uren na zijn werk, was Bart soigneur bij WC Bergklimmers in Stein.

Na zijn baan in Geleen was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bart heeft drie jaar (2008-2011) bij CIRO+, beter bekend als Hornerheide, gewerkt. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in het revalideren van COPD- en hartfalen patiënten. Met name het wetenschappelijk aspect van het behandelen en trainen van COPD-patiënten staat bij CIRO+ hoog in het vaandel. Het les geven aan grote oefengroepen, in de zaal of in het zwembad, is hier ook aangescherpt.

Het werken met cliënten in de eerste-lijn praktijk bleef echter zijn aantrekkingskracht uitoefenen. Naast zijn baan in Hornerheide is hij gestart met de 6-jarige opleiding tot osteopaat aan het FICO in Antwerpen. Inmiddels is Bart afgestudeerd en mag nu de titel osteopaat D.O.- MRO voeren. Momenteel volgt hij de 2-jarige opleiding baby- en kinderosteopathie aan Panta Rhei in Rijen.

Sinds 2000 woont Bart in Kotem, België en zijn hobby’s zijn wielrennen en motorrijden.

Sportverzorging

Bart is tijdens en na zijn studie werkzaam geweest als soigneur van WC Bergklimmers in Stein. Hij heeft dit toen een 8-tal jaar met veel plezier gedaan en heeft veel kennis over de verzorging van wielrenners.

Sinds september 2015 is Bart part-time osteopaat bij Team DSM, voormalig Team Giant-Alpecin en Team Sunweb

Oedeem therapie

In 2006 heeft hij de opleiding lymfe drainage therapie afgerond.

Dry Needling

In  2013 heeft hij zijn Dry Needling opleiding afgerond aan de FICO. Op de website kunt u meer informatie vinden over deze therapievorm.

Echografie

Bart heeft in 2019 de opleiding tot echografist in Amsterdam bij Enraf-Nonius gevolgd